Over Ketnet
Ketnet Junior

Luisterverhalen voor de allerkleinsten

Wist je dat… Ketnet Junior een heel groot en gratis luisteraanbod heeft voor de allerkleinsten! Ideaal voor een rustig moment thuis of ergens onderweg.

Podcasts voor volwassenen zitten in de lift. Ook kinderen ontdekken dit soort luisterbeleving steeds meer. Ketnet Junior zorgt ervoor dat ouders van peuters en kleuters ook af en toe gerust kunnen rusten, met een brede waaier aan gratis luisterverhalen. Spannende riddertochten van Ridder Muis, rustige voorleesverhalen van Sarah en Kaatje, en de zotste fantaseerspelen. Ideaal voor onderweg of om de nodige rust te creëren in huis. 

Podcasts voor kinderen

Luisterverhalen

Ketnet Junior zorgt voor een ruim aanbod aan luisterverhalen van vertrouwde figuren én prikkelt de fantasie van jong én oud. Je kan ons aanbod vinden in de Ketnet junior-app en op VRT MAX

  • Sarah luisterverhalen: Sarah woont in een kleurrijke blokkentoren met een gezellig voortuintje aan de rand van de stad. Ze leest er voor uit ‘de avonturen van Sokpop’.

  • Op luistertocht met Ridder MuisIn elk luisterverhaal staat een gebruik, beroep of koningsmysterie uit de middeleeuwen centraal.

  • Sarah: Sokpops eerste keer: Sokpop maakt net zoals elke peuter & kleuter nieuwe dingen mee. Hij deelt zijn avonturen met Sarah, Bavo en Micro de Microfoon en zingen er een liedje over.

  • Kaatjes luisterverhalen: de grappigste luisterverhalen van Kaatje en haar vrienden.

  • Samson & MarieSamson & Marie zijn de allerbeste vrienden! Samen trekken ze met hun camper de wijde wereld in, waar ze steevast de leukste en gekste avonturen beleven! Dit olijke duo is onafscheidelijk en vindt op alle problemen steeds een leuke oplossing! Beluister hun in de podcast. 

  • De Fantaseerspeleninteractieve luisterverhalen waarmee Ketnet Junior ouders helpt om opnieuw met de ogen van een kind naar de dingen te kijken. De Fantaseerspelen zijn actieve hoorspelen waarbij ouders en kinderen met fantasie zelf bepaalde dingen moeten invullen.

Telidja Klaï, ontwikkelingspsychologe bij Ketnet: "Door naar verhalen te luisteren, reiken we peuters en kinderen een ruimere woordenschat aan, verwonderen we kinderen met de kracht van verhalen en dragen we kinderen het plezier van lezen en voorlezen over. Kinderen wordt de passie van verhalen meegegeven waardoor ze zelf aangezet worden om verhalen te vertellen, hun fantasie te gebruiken en creatief om te gaan met diverse scenario’s die zich in hun hoofd vormen. Fantasie, verwondering en creativiteit stimuleren op hun beurt het out of the box denken en het creatief probleem oplossend vermogen bij kinderen."