Doe-tips
Ketnet Junior

De fantaseer-spelen

Kinderen zitten boordevol fantasie. Ouders vaak niet meer. Daarom helpt Ketnet Junior ouders weer fantaseren met ‘De Fantaseerspelen’
De fantaseer-spelen

Kinderen zitten boordevol fantasie. Ouders vaak niet meer.
Daarom helpt Ketnet Junior ouders weer fantaseren met ‘De Fantaseerspelen’: 3 fantastische luisterverhalen die je doen spelen en fantaseren samen met je junior.

Wat heb je nodig:

  • Een houten lepel
  • Je junior
  • Een beetje (veel) fantasie

Tip: Heb je tijdens de luisterverhalen meer tijd nodig voor bepaalde opdrachten? Zet het fantaseerspel dan gewoon even op pauze of spoel een beetje terug.

Veel fantaseerplezier!

De Fantaseerspelen - Het verzinselpenseel

Op het Ministerie van Fantasie zijn grote mensen zo serieus met fantasie bezig dat ze niet meer kunnen fantaseren. De Minister weet zelfs niet wat een eenhoorn is?! Met het VerzinselPenseel kunnen jullie daar verandering in brengen. Want alles wat je daarmee verzint en in de lucht tekent, komt met een zwaai tot leven. Al zal het wel stiekem moeten, want kinderen zijn niet toegelaten op Het Ministerie. Spannend!

Het verzinselpenseel

De Fantaseerspelen - De Magische Drumstok

In Geeuwland gaat alles heel langzaam. Zo tellen ze er niet in eeuwen, maar in g-eeuwen. Zelfs het grote feest van de Koningin is traag en saai. Maar jullie kunnen de Geeuwlanders helpen en de tijd versnellen met De Magische Drumstok. Een muzikaal avontuur, ideaal om te spelen vlak voor het middagdutje of slapengaan.

De magische drumstok

De Fantaseerspelen: Het Brandende Vulkaanzwaard

Op de rug van Draak gaat je junior op zoek naar de schatkist vol lekkers. Die wordt goed bewaakt door gevaarlijke beesten en rare verschijnsels. Gelukkig hebben jullie Het Brandende Vulkaanzwaard en komen ook de trollen van Pladijsland een handje helpen.

Leg een stukje fruit, koek of iets lekkers klaar want na dit spannende avontuur zal je junior zeker en vast honger hebben.

Het brandende vulkaanzwaard

Geniet op VRT MAX van de favoriete programma's van je peuter of kleuter én een non-stop livestream.