In de klas
Ketnet

Lespakket Goed Gezien!

In Goed gezien! reizen Sarah, Charlotte, Maureen en Jelle de wereld rond, op zoek naar slimme uitvindingen om problemen in ontwikkelingslanden aan te pakken. Bij elke nieuwe aflevering van Goed gezien! hoort een lespakket.
Lespakket Goed Gezien!

In Goed gezien! reizen Sarah, Charlotte, Maureen en Jelle de wereld rond, op zoek naar slimme uitvindingen om problemen in ontwikkelingslanden aan te pakken. 

Samen met de kinderen steken ze de handen uit de mouwen om die uitvindingen te realiseren.

Ze worden er ondergedompeld in het lokale leven en maken overal nieuwe vrienden. Tegelijk zien ze ook met welke problemen de plaatselijke bevolking geconfronteerd wordt. Die hebben onder meer te maken met energie- en watervoorziening, afvalverwerking en hygiëne.

Concrete problemen die om creatieve oplossingen vragen. Goed Gezien! is een avontuurlijk, knotsgek en educatief programma dat de Ketnetters meeneemt naar locaties die tot de verbeelding spreken en hen laat kennismaken met de vindingrijke manier waarop de mensen ter plekke dagdagelijkse problemen aanpakken om hun levenskwaliteit te verbeteren.

Download de lespakketten

Kijk hier naar de afleveringen van Goed Gezien!  Bij elke nieuwe aflevering hoort een uitgebreid lesdossier. Klik op de links om ze te downloaden.

Aflevering 1: Daniel, de eerste jongen in Togo met een 3D-been

Aflevering 2: Steve jaagt olifanten weg met chilibommen

Aflevering 3: Sarai geniet voor het eerst van een warme douche

Aflevering 4: Kuzaifa bouwt een fietsambulance

Aflevering 5: Esther en Marthe koken op koeienkak

Aflevering 6: Birva maakt een zeepaardje en gaat vissen

Aflevering 7: Momo bouwt een computer met afval en een jerrycan

Aflevering 8: Upendo bouwt een wasfiets

Aflevering 9: Suadu kweekt in de dorre woestijn gras voor haar geitjes