Wedstrijden
Ketnet

Maak een masker voor de Nationale Ket-expo

2024 is het jaar van Ensor, en dat vieren we met de Nationale Ket-expo. Ketnet roept kinderen op om een masker te maken met gerecycleerd materiaal. De tien winnaars van de Nationale Ket-Expo krijgen een plekje in de Koninklijke Bibliotheek van België.
Maak een masker voor de Nationale Ket-expo

Nationale Expo ontmaskert de Ensor in elk van ons

museumPASSmusées en VRT lanceren de derde editie van De Nationale Expo, een wedstrijd en tentoonstelling met werk van verborgen kunsttalent. Amateurkunstenaars kunnen zich dit jaar laten inspireren door James Ensor. De 70 kunstwerken die door jury en publiek worden uitverkoren zijn in de zomer van 2024 gratis te zien in de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR,) in hartje Brussel. Wie een plek op De Nationale Expo bemachtigt, kan het winnende werk ook laten veilen voor het goede doel. Het befaamde veilinghuis Bernaerts laat iedereen bieden op hun favoriete werk. De opbrengst gaat naar het goede doel Kom op tegen Kanker.

De formule blijft dezelfde: iedereen die bezig is met beeldende kunst mag een werk insturen, van schilderkunst tot keramiek, van tekenkunst tot mixed media. Niet alleen volwassenen, maar ook creatieve kinderen en jongeren mogen meedoen. 

 

De Nationale Ket-expo

Met De Nationale Ket-expo roept Ketnet kinderen op om een masker te maken met gerecycleerd materiaal. Onder de noemer Planeet K werkt Ketnet een heel schooljaar lang rond het thema duurzaamheid. Met deze beweging laat Ketnet zien dat je ook met kleine acties het verschil kunt maken. Net als de winnende ‘volwassen’ werken, worden ook de mooiste maskers van Ketnetters in de zomer van 2024 tentoongesteld in KBR in Brussel. Van de 70 winnaars die naar KBR mogen, komen er 10 van De Nationale Ket-expo.

Stuur je masker naar Ketnet

 

Wat zij zegt

Annemie Gulickx, netmanager Ketnet: "Er staat geen maat op de fantasie en creativiteit van kinderen. Met Ketnet willen we dat stimuleren en in de kijker zetten. Bij de eerste editie van De Nationale Ket-expo werden we al omvergeblazen door het talent en het enthousiasme van de Ketnetters. Het kleurenpalet en de maskers van Ensor zullen hen enkel nog meer inspireren."

De Nationale Ket-expo