Over Ketnet

Woensdag moet je bij Ketnet zijn

De Ketnetters worden verwend met maar liefst twee gloednieuwe fictiereeksen van eigen bodem: 3Hz en GameKeepers. Naast straffe fictie zet Ketnet dit najaar ook in op nieuwe programma's zoals Schijtluizen, De Planckies. Ook vertrouwde fictiereeksen als Meisjes en De Hoppers komen terug met nieuwe afleveringen.
Woensdag moet je bij Ketnet zijn

Twee gloednieuwe fictiereeksen en een zot programma om u (of auw) tegen te zeggen dit najaar op Ketnet. Met 3Hz en GameKeepers en Schijtluizen zorgt Ketnet voor een knallende woensdag voor de Ketnetters. 

3Hz

3Hz is een spannende fictiereeks die baadt in een nostalgische sfeer. Felix (Junes Callaert) neemt de Ketnetters mee op een akoestische tijdreis naar het verleden, schipperend tussen het jaar 1989 en 2021. De reeks kan rekenen op een sterke cast, met veelbelovende namen zoals Junes Callaert (Dierendetectives, Ketnet Musical: Unidamu) in de rol van Felix, Stan Van Samang (Zie mij graag) als vader Thomas, Ann Tuts (F.C. De Kampioenen, Bevergem) als oma Jos, Arthur Hermans als Sammy, Maja Azila als Noor en Cécile Enthoven (Tabula rasa, De twaalf) als Ella.

Het verhaal

Felix kan met zijn vintage walkman naar het verleden luisteren. Samen met zijn vrienden gaat hij op zoek naar antwoorden over de dood van zijn moeder en ontdekt zo een milieuschandaal. Illegaal gedumpt afval uit de jaren '80 bedreigt hun dorp. Wat heeft de dood van Felix' moeder ermee te maken, en kan hij een ramp voorkomen?

3Hz is vanaf woensdag 1 september te zien op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app. De reeks een coproductie van De Mensen en Ketnet met de steun van het VAF-mediafonds. 

Schijtluizen

In Schijtluizen gaat Ketnet-wrapper Sien Wynants op pad om meer te weten te komen over dieren en planten van bij ons, dieren en planten waar we bang voor zijn. Ze ontmoet kenners van Natuurpunt die alles weten over het dier of de plant en brengt telkens één van haar vier Schijtluizen mee: de bekende Ketnet-acteurs Nidal Van Rijn, Naomi Janssens, Thomas De Smet en Aaron Blommaert. In de naam der wetenschap laten zij zich bijten, steken of prikken. Wat gebeurt er dan en wat moet je doen?

Schijtluizen is wekelijks te zien vanaf woensdag 1 september op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en via de Ketnet-app. Het programma is een samenwerking tussen Ketnet en Natuurpunt en is gebaseerd op het Deense format Bijten, steken, prikken van DR Ultra. 

GameKeepers

GameKeepers is een spannende, escapistische reeks waarin de hoofdpersonages Sari (Naomi Janssens) en Mats (Andres Doise) elke aflevering een andere game uit het brein van GameMaster Cordelia moeten winnen om de wereld te beschermen tegen de totale ondergang. De cast van GameKeepers bestaat uit jonge en talentvolle acteurs. Ketnet wil hen graag de kans bieden om mee te werken aan deze grote fictieproductie, waarin ook enkele meer ervaren acteurs een rol spelen. Zo wordt het personage Sari vertolkt door Naomi Janssens, die we kennen van onder meer Campus 12, D5R en Instaverliefd. Mats wordt gespeeld door Andres Doise, de conciërge Jacob is een rol voor Erik Burke . Ook Jamie Sou (Lelia), Manou Jue Cardoso (Lizzy), Antar Latifine (Idris), Mathias Mesmans (Quinten) en Jozefien Grossen (Pepper) zien we terug in de reeks.

Het verhaal

GameKeepers volgt de avonturen van Sari en Mats, die samen met een aantal andere studenten in 'Villa Forêt' wonen, onder de hoede van de vreemde conciërge Jacob. Het groepje vrienden heeft het druk met schoolwerk en plezier maken, maar Sari en Mats hebben daarnaast ook een verpletterende verantwoordelijkheid. Zij zijn de GameKeepers van Game Quest, een computerspel dat verborgen zit in de villa en telkens opnieuw gespeeld én gewonnen moet worden. Want als ze verliezen, breekt GameMaster Cordelia los uit het spel en kan ze haar kwade krachten op de echte wereld loslaten.

GameKeepers is vanaf woensdag 8 september wekelijks te zien op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app. GameKeepers is een coproductie van Ketnet en Studio 100.

Gamekeepers

De Planckies

In De Planckies volgt Ketnet de avonturen van de kleinkinderen van de familie Planckaert.  Iluna, Devon, Mageno, Noa, Yukka en Elara nemen de kijkers mee in hun unieke leefwereld in hun Franse kasteel. Ze beleven tal van avonturen op het domein en duiken samen de natuur in. Weg van de bewoonde wereld laten ze hun fantasie de vrije loop, maar ze staan ook met twee voeten op de grond en helpen hun (groot)ouders met de verbouwingen. Bij deze inspirerende bende valt altijd wat te beleven. Met elke aflevering een nieuw avontuur vertelt deze Ketnet-reeks het verhaal van Vlaanderens favoriete familie door de ogen van de kinderen en werpt ze een unieke, frisse blik op de nieuwe wending in hun leven. Een clubhuis bouwen, de wielercarrière van de jongens, het koken voor de hele familie en het spotten van wilde dieren op hun domein: De Planckies verleggen elke keer opnieuw hun grenzen en verbluffen jong en oud met hun enthousiasme en inventiviteit. 

De Planckies is een programma van Vincent TV voor Ketnet en zal te zien zijn later dit najaar op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

De Planckies