Over Ketnet
Ketnet Junior

Bewegen en lezen met Sarah

Daag je peuter en kleuter spelenderwijs uit met de gloednieuwe reeksen ‘Sarah leest voor’ en ‘Sarah beweegt’
Bewegen en lezen met Sarah

Daag je peuter en kleuter spelenderwijs uit met de gloednieuwe reeksen Sarah leest voor en Sarah beweegt

Bewegen en lezen met Sarah 

Sarah staat paraat met origineel lees- en beweegplezier. In Sarah beweegt gaan kleuters op avontuur en oefenen ze allerlei bewegingen, zoals dribbelen, heffen, dragen, klimmen... Zo stimuleert Ketnet Junior ook tijdens de paasvakantie de ontwikkeling van de jongste Ketnetters. 

Sarah leest voor

Tijdens Sarah leest voor betovert ze de allerkleinsten met verhalen uit haar voorleesboek De avonturen van Sokpop.

Telidja Klaï, ontwikkelingspsychologe bij Ketnet: “De programma’s van Sarah focussen zich op specifieke ontwikkelingsdomeinen en vaardigheden bij peuters en kleuters. Bij het voorlezen van boekjes stimuleert Sarah de taalontwikkeling, leesvaardigheid en fantasie van kinderen. Ze krijgen een ruime woordenschat mee en worden gemotiveerd zelf ook boekjes te lezen.  Tijdens beweegspelletjes worden peuters en kleuters aangezet om bewust te bewegen. Hiermee worden dan weer de motorische vaardigheden geoefend.“

De cd ‘Sarah zingt de leukste kinderliedjes’ en het boek ‘De avonturen van Sokpop’ uit 'Sarah leest voor' zijn nu overal verkrijgbaar voor nog extra zing- en voorleesplezier in de huiskamer.

Waar een wanneer

'Sarah leest voor' en 'Sarah beweegt': op VRT MAX, de Ketnet Junior-app en het Youtube-kanaal van Ketnet Junior.
De nieuwe avonturen van Sarah zijn ook te volgen op tv.

Geniet op VRT MAX van de favoriete programma's van je peuter of kleuter én een non-stop livestream. Of download de gratis Ketnet Junior-app.