Over Ketnet
Ketnet Junior

Wat is er nieuw op Ketnet Junior?

Daag je peuter en kleuter spelenderwijs uit met de gloednieuwe reeksen ‘Sarah leest voor’ en ‘Sarah beweegt’ en de nieuwe avonturen van No-No en Ridder Muis.
Wat is er nieuw op Ketnet Junior?

Met het uitgebreide aanbod tijdens de paasvakantie zorgt Ketnet Junior ervoor dat de allerkleinsten geen kans hebben om zich te vervelen. Zo vullen we de volgende weken leuk én zinvol in voor de peuters en kleuters en zet Ketnet Junior extra in op beweging, leesplezier en fantasie. 

Daag je peuter en kleuter spelenderwijs uit met de gloednieuwe reeksen Sarah leest voor en Sarah beweegt en nieuwe avonturen van No-No en Ridder Muis.


Bewegen en lezen met Sarah 

Vanaf vandaag staat wrapper Sarah paraat met origineel lees- en beweegplezier. In Sarah beweegt gaan kleuters op avontuur en oefenen ze allerlei bewegingen, zoals dribbelen, heffen, dragen, klimmen... Zo stimuleert Ketnet Junior ook tijdens de paasvakantie de ontwikkeling van de jongste Ketnetters. 

Sarah leest voor

Tijdens Sarah leest voor betovert ze de allerkleinsten met verhalen uit haar voorleesboek De avonturen van Sokpop.

Telidja Klaï, ontwikkelingspsychologe bij Ketnet: “De programma’s van Sarah focussen zich op specifieke ontwikkelingsdomeinen en vaardigheden bij peuters en kleuters. Bij het voorlezen van boekjes stimuleert Sarah de taalontwikkeling, leesvaardigheid en fantasie van kinderen. Ze krijgen een ruime woordenschat mee en worden gemotiveerd zelf ook boekjes te lezen.  Tijdens beweegspelletjes worden peuters en kleuters aangezet om bewust te bewegen. Hiermee worden dan weer de motorische vaardigheden geoefend.“

De cd ‘Sarah zingt de leukste kinderliedjes’ en het boek ‘De avonturen van Sokpop’ uit 'Sarah leest voor' zijn nu overal verkrijgbaar voor nog extra zing- en voorleesplezier in de huiskamer.
Maar je kan ook hier kans maken op het boek en de cd.


Waar een wanneer

'Sarah leest voor' en 'Sarah beweegt': vanaf vrijdag 2 april op VRT NU, de Ketnet Junior-app en het Youtube-kanaal van Ketnet Junior.
Vanaf zaterdag 3 april zijn de nieuwe avonturen van Sarah ook te volgen op tv.