Over Ketnet
Ketnet Junior

Meneer Papier brengt een ode aan de verbeelding

Meneer papier laat de allerkleinsten filosoferen. Hij knipt en plakt zijn eigen wereld. Maar niet alles wat hij knipt, doet zomaar wat hij wenst. Vanaf nu in de Ketnet Junior-app en op VRT NU.
Meneer Papier brengt een ode aan de verbeelding

Meneer papier is een gloednieuw programma voor de allerjongsten. Meneer Papier is een Vlaamse stopmotion animatiereeks voor kleuters gebaseerd op de boeken van Elvis Peeters en Gerda Dendooven. Met deze reeks zet Ketnet Junior in op filosoferen voor kleuters met een ode aan de verbeelding.

Meneer Papier knipt en plakt zijn eigen wereld. Hij knipt een fles water om van te drinken, een appel tegen de honger, een hond om mee te wandelen,.. Maar niet alles wat hij knipt, doet zomaar wat hij wenst. Zo lijkt zijn leven verbazend op het onze. Meneer Papier klinkt misschien bekend in de oren, zijn stem wordt ingesproken door Koen Degraeve.

Telidja Klai, ontwikkelingspsychologe Ketnet: "Door zijn poëtische benadering stimuleert Meneer Papier filosoferen over thema’s van het leven. Het geeft kleuters en beginnende lagere school kinderen handvaten om op een fantasierijke manier om te gaan met de wereld en het leven. Meneer Papier helpt kinderen out of the box te denken, wat belangrijk is om creatieve problem solving verder te ontwikkelen."
Elvis Peeters, schrijversduo: "Meneer Papier knipt een wereld waarin bijna alles mogelijk is. Dat heeft hij nu ook gedaan voor ons. We hadden dit nooit durven denken. We hebben Meneer Papier gecreëerd, Gerda heeft hem getekend, nu heeft een hele ploeg hem laten praten en bewegen. Hij is voor ons even verrassend als voor de kijker. Wat een cadeau!"

Meneer Papier is een cut-out animatiereeks, de volledige reeks werd gemaakt uit papier. Daarvoor gebruikte het Belgische productiehuis Mockingbird Productions meer dan 250 kilogram papier. Het maken van de reeks was ook een zeer tijdrovend proces. De productie van één aflevering neemt maar liefst vijf weken in beslag. Per week werd er slechts vijftig seconden van de reeks geproduceerd.

De making of van Meneer Papier