Over Ketnet
Ketnet

Ketnet-actie: Geef je oude gsm een nieuw leven

Thomas, Jan en Britt van Factcheckers dagen alle Ketnetters uit om zoveel mogelijk oude gsm’s in te zamelen via de school. Je kan er niet alleen de planeet mee redden, je kan ook een toffe Ketnet-prijs winnen. Lees alles over de actie en schrijf jouw school of klas in.
Ketnet-actie: Geef je oude gsm een nieuw leven

Zondag 17 maart waren de Factcheckers te gast in Kingsize Live in het kader van Planeet K. Thomas, Jan en Britt daagden alle Ketnetters uit om zoveel mogelijk oude gsm’s te verzamelen via de school. Want je oude gsm is meer waard dan je denkt! 

Vraag een inzamelbox aan

Overtuig je leerkracht en schrijf je klas of school in, en Recupel levert een box waarin jullie al jullie oude gsm's kunnen deponeren. Je kan er niet alleen de planeet mee redden, je kan ook een toffe Ketnet-prijs winnen. Inschrijven kan tot 17 april.

Schrijf je klas of school nu in

Win leuke prijzen

Maak een campagnefoto of -filmpje met jullie klas en laat ons zien hoe jullie volwassenen overtuigen om hun oude gsm's af te geven. Het meest originele filmpje wint een geweldige Ketnet-Planeet K prijzenpakket! Zorg dat je op tijd bent, want de deadline is vóór 26 april! We kijken vooral naar originaliteit, creativiteit en hoe goed jullie anderen weten te overtuigen om mee te doen. Het aantal ingezamelde gsm’s speelt geen rol in de wedstrijd.

Belangrijk: Om deel te nemen aan de wedstrijd moet je eerst je klas of school inschrijvingen. Nadien krijg je van ons een bevestigingsmail met een link waarmee je officieel deel kan nemen aan de wedstrijd.

Prijzenpakket

Waarom deelnemen?

Meer dan 3,2 miljoen ongebruikte mobiele telefoons liggen stof te vergaren in de Belgische huishoudens. Dat zijn 3,2 miljoen telefoons die voor 99% gerecycleerd kunnen worden. Eén van de redenen dat die telefoons thuis blijven liggen is de sentimentele waarde én de angst dat onze gegevens op straat komen liggen. Hoe meer mobiele telefoons verkommeren op een donkere plek, hoe meer we de grondstoffen van onze planeet uitputten. En als er iets is waar we nog meer van wakker liggen dan die oude bestofte gsm, dan is het ons klimaat. Hoog tijd voor actie dus.
 

Educatief materiaal

Wil je in je lessen graag aandacht besteden aan deze problematiek? Recupel heeft een lessenpakket samengesteld om je te inspireren en je aan de juiste informatie te helpen om op een heldere manier les te geven rond dit thema.

Download hier het educatief pakket 
 

Q&A

  • Wanneer worden de boxen opgehaald?

Tussen maandag 29 april en vrijdag 3 mei worden alle boxen opgehaald door Recupel.
 

  • Wat met mijn gegevens?

Recupel garandeert dat je gsm volledig gerecycleerd wordt zonder jouw privacy te schenden. Vertrouw je het zaakje toch niet volledig? Geen enkel probleem: je gegevens wissen op een oude gsm is kinderspel. Recupul heeft hier een praktisch handleiding voor geschreven. Op de inzamelboxen staat een QR-code die jou wegwijs maakt in het verwijderen van je persoonlijke gegevens.
 

  • Ben je geen leerkracht, maar wil je ook graag je steentje bijdragen?

Het is helaas niet mogelijk om als ouder een box aan te vragen bij jou thuis of om deel te nemen aan de wedstrijd, maar je kan nog steeds helpen. Ga samen met je kind op zoek naar oude gsm’s en lever deze in bij een  inzamelpunt van Lidl.
 

  • Heb je nog vragen?

Je kan met al je vragen terecht op info@ketnet.be