Over Ketnet
Ketnet

Ket & Doc

In Ket & Doc zie je vanaf 15 februari vijf gloednieuwe Vlaamse kinderdocumentaires. De korte docu's, gericht op kinderen tussen 9 en 12 jaar, brengen pakkende verhalen en tonen de wereld telkens door de ogen van een kind.
Ket & Doc

"Ketnet wil kansen bieden aan jonge makers en dit met documentaires die je niet onberoerd laten. Pakkende verhalen door de ogen van een kind. We gaan de moeilijke thema's niet uit de weg, afscheid nemen, vragen over gender en het verhaal van kinderen in de psychiatrie. Deze documentaires bieden de Ketnetters een open blik op de wereld."
Annemie Gulickx, Netmanager Ketnet

Hertenkoorts

In het uitgestrekte Texas staat Emily, een getalenteerde cheerleader van acht, voor een grote uitdaging. Ze is de jongste telg van een rasechte jagersfamilie en de enige van wie er nog geen hertenkop in de woonkamer ophangt. Vastberaden om deze lege plaats aan de muur op te vullen, gaat Emily voor de eerste keer op jacht.

Louise Van Assche en Griet Goelen

Bekijk hier de docu

Jules & ik

Roos haar zus Jules was vroeger haar broer. Dat is soms moeilijk en raar, ook al zal ze dit nooit tegen Jules vertellen. Thuis gaat er veel aandacht naar Jules en Roos vindt dit niet altijd leuk. Toch ziet Roos ook dat het leven van Jules niet altijd even makkelijk is en probeert ze een goede zus te zijn. De film schetst een beeld van hoe moeilijk het kan zijn om groot te worden in een wereld waarin niets zeker of rechtlijnig is. 'Jules en ik’ gaat over hoe gek, eenzaam en toch enorm verrijkend een familiale verandering kan zijn

Anne Ballon

Bekijk hier de docu

Jules & ik

Thom & Stoffel

Thoms beste vriend is Stoffel, een oude shetlandpony. Overal waar Thom gaat, sjokt Stoffel achter hem aan. Thom’s vader geeft therapie met paarden aan kinderen die anders zijn. Thom is ook een beetje anders. Hij wordt bijna 10 jaar en groeit volop. Stoffel is al 25 jaar oud en groeit niet meer. Kan Thom nog wel op Stoffel blijven rijden, nu zijn benen zo lang zijn geworden? Of moet hij voor een groter paard kiezen?

Zaïde Bil en Sébastien Segers

 Bekijk hier de docu

Thom & Stoffel

Yaren en de zon

Het is zomer en de tienjarige Yaren (Lenie) vertrekt op kamp. Ze is nerveus, want het is niet zomaar een kamp… nee, ze gaat naar een kamp voor kinderen die allemaal iemand belangrijk verloren hebben. Yaren’s mama is namelijk vier jaar geleden gestorven. En daar heeft ze het natuurlijk nog steeds moeilijk mee. Op dit rouwkamp botst Yaren op de enthousiaste spring-in-’t-veld Kato (Albrecht). Kato heeft vorig jaar haar papa verloren, maar gaat daar op een hele andere manier mee om dan Yaren. Het is het begin van een bijzonder kamp en een al even bijzondere vriendschap…

Yaren en de zon viel ook in de prijzen op het JEF festival. Ze wonnen de prijs voor Beste korte documentaire, uitgereikt door de kinderjury.

Joren Slaets en Renate Raman

Bekijk hier de docu

Yaren en de zon

BOOS

Sommige kinderen worden vaak boos. Zo boos dat het thuis of op school niet meer houdbaar is. Veel mensen noemen hen stout, of onhandelbaar. Maar is dat wel zo? We ontmoeten deze kinderen in het kinderziekenhuis op de afdeling psychiatrie. Via een collage van gesprekken, foto's en beelden ontdekken we waarom ze hier zijn, waarom ze zo boos zijn, en hoe ze zich daar zelf bij voelen.

Frederike Migom

Bekijk hier de docu

BOOS

De docu's zijn te beschikbaar in de Ketnet-app, op Ketnet.be en op VRT NU, ook beschikbaar in audiodescriptie.

Ket & Doc is een samenwerking tussen Ketnet, JEF en het VAF. De vijf documentaires van Ket & Doc kwamen tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle