Over Ketnet
Ketnet

Karrewiet: effe Jelle belle(n)

In 'Karrewiet: effe Jelle belle(n)' wil het jeugdjournaal kinderen kennis laten maken met verkiezingen. Ketnet-wrapper Thomas gaat op zoek naar antwoorden en roept daarbij de hulp in van Karrewiet-anker Jelle, die alles helder uitlegt. Het programma is te zien op 18 mei om 9.15 u op Ketnet en in de ketnet-app.
Karrewiet: effe Jelle belle(n)

In Karrewiet: effe Jelle belle(n) wil het jeugdjournaal van Ketnet kinderen kennis laten maken met verkiezingen. Wat zijn verkiezingen eigenlijk? Wat is een democratie? Hoe zit ons land in elkaar en hoe wordt er campagne gevoerd?

Ketnet-wrapper Thomas gaat op zoek naar antwoorden op die vragen en roept daarbij de hulp in van Karrewiet-anker Jelle die alles helder uitlegt. Thomas gaat ook op stap met Annabet, Maurane en Jensen om te testen of hij alles wel goed begrepen heeft. Ze praten met kinderen, doen een grote verkiezingsquiz en organiseren een mini-verkiezing op school. Op het einde van het programma is Thomas helemaal geïnformeerd én de kinderen ook.

Karrewiet: effe Jelle belle(n) is op zaterdag 18 mei te zien op Ketnet om 9.15 u. Vanaf dan ook terug te vinden op VRT MAX en op Ketnet.be en in de Ketnet-app. Ook in de dagelijkse Karrewiet-uitzendingen gaan de ankers aan de slag met de politieke actualiteit.