Over Ketnet
Ketnet

Innovatieve storytelling met Nachtwacht en 3Hz

Bepaal zelf hoe het nieuwe, spannende interactieve avontuur van Nachtwacht afloopt én luister naar een nieuw mysterieus verhaal van 3Hz.

Ketnet is al jaar en dag pionier wat betreft digitale innovatie. Na het Ketprofiel, verschillende vernieuwende apps en een livecenter op maat van kinderen lanceerde Ketnet in 2017 als eerste in Vlaanderen een interactief fictieverhaal rond de fictiereeks De regel van 3S. Nu krijgt ook de populaire fictiereeks Nachtwacht een gloednieuwe interactieve aflevering. 

Het universum van Nachtwacht wordt opnieuw uitgebreid met interactief fictieverhaal Nachtwacht: Word de 4de Nachtwachter. Daar kunnen de kijkers zelf beslissen welke wending het verhaal neemt. Ketnet zet met dit interactief fictieverhaal opnieuw in op innovatieve storytelling.

Demon Argusa

Het verhaal

De vrouwelijke demon Argusa ontvoert het boek met Vega en sluit Vlad, Keelin en Wilko op in de geheime kamer. Keelin kan met een magische elfenspreuk Vlad en Wilko laten ontsnappen, maar zijzelf blijft achter in de geheime kamer.

Met wie ga je op pad? Met Vlad naar het kasteel om de katapult van Vultus te zoeken die ze nodig hebben om zich te beschermen tegen Argusa? Met Wilko naar het bos om Argusa en het boek van Vega op te sporen? Of blijf je bij Keelin om haar te helpen ontsnappen uit de geheime kamer, met het gevaar dat Argusa daar weer opduikt? En voor welke monsterkracht kies je? De kracht van de Mummie, het Panterwezen of De Tijdrover? Verschillende wegen leiden naar andere, zinderende finales waarbij een strijd op leven en dood losbarst.

Ga hier naar de aflevering


Nagelnieuwe podcast van 3Hz: het mysterie van de Celestine

De Ketnetters maakten dit najaar kennis met de spannende fictiereeks 3Hz. De reeks baadt in een nostalgische sfeer en neemt de Ketnetters mee op een akoestische tijdreis naar het verleden, schipperend tussen het jaar 1989 en het heden. Van deze populaire reeks zijn nu ook luisterverhalen gemaakt. In tien afleveringen van tien minuten worden de luisteraars meegenomen in een spannend verhaal doorspekt met muziek badend in de nostalgische sfeer van 3Hz. Na reeds succesvolle luisterverhalen van Nachtwacht, Ridder Muis, de Fantaseerspelen breidt Ketnet opnieuw het aanbod rond de luisterbeleving uit.

Ga hier naar het mysterie van de Celestine

3hz luisterverhaal


Wat zij zegt

Annemie Gulickx, netmanager Ketnet: "Ketnet wil blijven inzetten op innovatie én op straffe fictie. Met deze interactieve aflevering van Nachtwacht experimenteren we met een vernieuwende manier van verhalen vertellen. We geven de Ketnetters letterlijk de controle over het verhaal, zij maken de beslissingen en sturen de personages. Daarbij moeten ze de verrassende gevolgen van hun keuzes proberen in te schatten. Hierdoor krijgt voor hen herkenbare kwaliteitsfictie van eigen bodem een heel nieuwe dimensie."