Over Ketnet
Ketnet

Hoodie verovert de wereld

Hoodie gaat internationaal en zal in meer dan 70 landen worden uitgezonden, ook buiten Europa. Deze week loopt het tweede seizen op zijn einde! Maar goed nieuws voor de fans, want er komt een derde seizoen in het voorjaar van 2022.
Hoodie verovert de wereld

De fictiereeks Hoodie werkt aan een internationaal parcours. Het spannende heldenverhaal zal in meer dan 70 landen worden uitgezonden, ook buiten Europa. Deze week loopt op Ketnet het tweede seizoen van Hoodie op zijn einde. Ondertussen wordt het derde seizoen ingeblikt. Dat is in het voorjaar van 2022 te zien op Ketnet.  

Parkour

'Hoodie' draait om de zestienjarige Pieter, een gepassioneerd traceur, die zijn parkourtalent gebruikt als een moderne Robin Hood. Samen met zijn vrienden bestrijdt hij criminaliteit in zijn Brusselse wijk. Naast ervaren rot Inge Paulussen bestaat de cast uit jonge talenten als Maarten Cop, Lotte Stevens, Armin Mola, Ahlaam Teghadouini en Iliass Dennoune. De regie ligt in handen van Senne Dehandschutter, Olympia Allaert en Anthony Nti.

Hoodie scoorde al bij de Ketnetters, maar intussen gooit de reeks ook internationaal hoge ogen. Hoodie is verkocht aan onder andere streamingdiensten Amazon Prime en Videoland, en publieke omroep RTBF. Naast Duitsland, Nederland, Frankrijk, Slovenië en heel wat andere Europese landen, wordt de reeks ook uitgezonden in verschillende Afrikaanse landen

Hoodie in het Duits

Hoodie wordt voor deze internationale verkoop gedubd in het Duits, Frans en Sloveens. Hoodie in het Duits!? Wel, dat klinkt zo.