Over Ketnet
Ketnet

Hawa en Adam, nieuwe topreeks op Ketnet

Laat je meeslepen door ‘Hawa en Adam’, een spannende fictiereeks en internationale coproductie. Vanaf 10 januari te zien in de Ketnet-app, op Ketnet.be en VRT MAX.
Hawa en Adam, nieuwe topreeks op Ketnet

Vanaf volgende week woensdag kun je op Ketnet kijken naar de nieuwe, spannende fictiereeks Hawa en Adam. Die vertelt het verhaal van twee tieners die elkaar niet kennen, maar kunnen communiceren via een bijzonder boek. Na een coma van twee jaar wordt Adam wakker in het ziekenhuis, als enige patiënt. Van een mysterieus meisje krijgt hij een leeg boek cadeau. Hetzelfde gebeurt ook bij Hawa wanneer zij op zoek gaat naar een schrift waarin ze van de zorgjuf op haar nieuwe school haar gedachten moet opschrijven. Al snel hebben de twee door dat ze niet hun eigen notities kunnen lezen in het boek, maar wel die van de ander. Via het boek leren ze elkaar kennen en samen ontdekken ze dat er iets ernstigs aan de hand is met alle zestienjarigen. Kunnen Hawa, Adam en hun vrienden de problemen helpen oplossen? En zullen ze mekaar ooit echt ontmoeten?

Internationale coproductie met jong talent

De reeks is gemaakt door het Vlaamse productiehuis jonnydepony, naar een idee van Tom Timmerman. Er is ook samengewerkt met het Vlaamse productiehuis Free Kings. Hawa en Adam kreeg de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Daarnaast werd Hawa en Adam gecoproduceerd met Duitse partners Network Movie, WDR en kindernet Kika. Het programma zal later dan ook te zien zijn in Duitsland. Distributeur APC Kids zorgt voor de verdere internationale verkoop. Ketnet heeft een bijzonder goede internationale reputatie op het gebied van fictieproductie.

Ook met deze reeks biedt Ketnet een podium (internationaal!) aan jong talent. De hoofdrollen worden gespeeld door ook Ayana Doucouré (HackedFomo) en Jonathan Michiels (WTFockLisa). Verder zijn onder andere ook Charlotte Sieben (MNM, Familie), Margaux Cauliez, Wesley Ngoto (The Voice) en Aaron Blommaert te zien. Zij staan naast bekende namen als Geert Van Rampelberg, Ini Massez, Janne Desmet en Joris Hessels op de set.

Wat zij zeggen 

Annemie Gulickx, netmanager Ketnet: “Met Hawa en Adam voegen we een heel straffe titel toe aan de fictieportfolio van Ketnet. Naast een spannend verhaal met prachtige locaties heeft Hawa en Adam ook een sterke cast met bekende én nieuwe gezichten. Het blijft een missie van Ketnet om nieuw talent te ontdekken en een plek te geven om hun eerste stappen te zetten in de media.”

Dorien Laseure, hoofd internationale programmaverkoop: “Vandaag bundelt VRT de krachten met heel wat internationale partners voor verschillende genres. Deze fictiereeks voor Ketnet met een volledig Nederlandstalige cast werd met succes onthaald bij de Duitse publieke omroep voor een coproductie, en dat is voor dit soort programma uniek. Op deze manier kunnen we lokaal talent meteen een internationaal publiek geven.”

Hawa en Adam | fictiereeks in dertien afleveringen | vanaf woensdag 10 januari elke woensdag | vanaf 12.00 uur in de Ketnet-app en op VRT MAX | om 18.35 uur op Ketnet