Over Ketnet
Ketnet

Dit zijn de winnaars van de Nationale Ket-Expo

Ketnet riep kinderen op om een Ensor-geïnspireerd masker te maken met gerecycleerd materiaal. Daarvoor konden ze als een echte Planeet K-fan afval van thuis gebruiken zoals plastic verpakkingen, karton, papier en lege petflessen. Ruim 290 kinderen deden mee en 10 van hen veroverden een plek in het museum.
Dit zijn de winnaars van de Nationale Ket-Expo

Ensor inspireert jong en oud

Net geen 3.000 creatieve talenten waagden hun kans en gingen aan de slag met het thema ‘James Ensor’, in het kader van het Ensorjaar 2024. Die werken verzamelden samen meer dan 200.000 stemmen. De 70 winnaars zijn intussen bekend en zichtbaar op De Nationale Expo. De selectie bestaat uit de 30 werken die het meest geliefd waren bij de stemmers, 30 werken die een professionele jury heeft uitgekozen en 10 werken van De Nationale Ket-Expo van Ketnet.

Ook bij de jongste generatie was er veel enthousiasme. Via de afgeleide wedstrijd De Nationale Ket-expo riep Ketnet kinderen op om een Ensor-geïnspireerd masker te maken met gerecycleerd materiaal. Daarvoor konden ze als een echte Planeet K-fan afval van thuis gebruiken zoals plastic verpakkingen, karton, papier en lege petflessen. Ruim 290 kinderen deden mee en 10 van hen veroverden een plek in het museum.

De verschillende kunstwerken van De Nationale Expo zullen ook geveild worden ten voordele van Kom op tegen Kanker. De online veiling start op donderdag 20 juni om 14.00 uur en loopt tot donderdag 27 juni.

De Nationale Expo, editie Ensor, loopt van 28 juni tot en met 31 juli in KBR (gratis toegang).

Dit zijn de 10 winnaars van de Nationale Ket-expo

Wat zij zegt

Annemie Gulickx, netmanager Ketnet: "Het was zeker geen makkelijke opdracht dit jaar, maar we zijn opnieuw overdonderd door de creativiteit en inventiviteit van de Ketnetters. Ze hebben het op hun eentje gedaan, met vrienden of in de klas, en hebben afval gebruikt om prachtige Ensoriaanse kunstwerken mee te maken. We zijn heel trots op alle deelnemers en de tien kunstenaars die hun werk zullen tentoonstellen."