Over Ketnet

De Pet op tegen Kanker

Ketnet en Kom op tegen Kanker zetten De Pet op tegen Kanker en maken zo de ziekte bespreekbaar. Zet je pet op tegen kanker en laat kinderen met kanker even hun ziekte vergeten. Ook De KetnetBand doet mee! Bekijk hier de nieuwe clip Lievelingskamp.
De Pet op tegen Kanker

Ketnet en Kom op tegen Kanker organiseren voor de vijfde keer de campagne van De Pet op tegen Kanker en zetten zo weer samen hun schouders onder deze strijd. De Pet op tegen Kanker is een bewustmakingsactie, maar tegelijk ook een campagne om geld in te zamelen. Met de opbrengst worden er allerlei initiatieven georganiseerd om kinderen met kanker een hart onder de riem te steken. Zo haalt Kom op tegen Kanker de kinderen even uit de sleur van hun ziekte met bijvoorbeeld een pretpakket. Dit jaar is het des te belangrijker de actie te steunen, want met het nieuws over corona en de bijhorende maatregelen hebben kinderen met kanker extra veel nood aan positiviteit.

De Pet op tegen Kanker

Ketnetters kunnen ook dit jaar opnieuw een Kom op tegen Kanker-pet kopen, die pimpen en ‘hun pet opzetten tegen kanker’. Wie een petpakket koopt, steunt kinderen met kanker en hun families. Elk pakket bevat een kinderpet en krijtstift en een wisdoekje. Op die manier kunnen kinderen hun pet zoveel pimpen als ze willen.

Lievelingskamp

De actie wordt ondersteund met het coole campagnelied 'Lievelingskamp' van De KetnetBand gezongen door Sien, Maureen en Elindo, de boegbeelden van de actie.  

Petnetdag

Op vrijdag 21 mei roepen Ketnet en Kom op tegen Kanker zoveel mogelijk kinderen op om met de pet op naar school te gaan, als teken van solidariteit. Ketnet wordt op die dag opnieuw voor de gelegenheid Petnet en doopt die dag om tot Petnetdag.


Educatieve pakketten

Voor het basisonderwijs zijn er ook educatieve pakketten beschikbaar.

De Pet op tegen Kanker is een actie van Ketnet en Kom op tegen Kanker. Meer informatie over de actie vind je op depetoptegenkanker.be.