Mediawijsheid
Ketnet

Heb je de gratis Ketnet-app al?

Ontdek hier waarom de Ketnet-app een must is op jouw smartphone en tablet!

De Ketnet-app heeft een sterk aanbod op maat van kinderen in een veilige omgeving. Onze lokaal verankerd programma-aanbod staat daarbij centraal, aangevuld met spelletjes, quizjes en andere interactieve tools die de Ketnetters bij onze onderwerpen betrekken. De videoplayer, slimme suggesties voor het ontdekken van programma’s, een ‘kijk verder’-functie, de zoekfunctie en de manier van verhalen vertellen in onze stories, zorgt voor optimale beleving. Deze korte foto- of video-updates doorheen de dag nemen je mee in de verhalen die je als kind niet mag missen om helemaal mee te zijn. 
 

digitale verhalen

De Ketnet-wrappers spelen daarin een belangrijke rol, maar er is bijv. ook aandacht voor nieuwsupdates van Karrewiet of korte interacties rond actuele thema’s, nieuwe trends en onze programma’s. Op die manier nemen we onze bezoeker helemaal mee in de rijke Ketnet-wereld. Doorheen het jaar pakken we ook uit met grotere digitale verhalen rond thema's zoals pesten en reeksen zoals Kapot Gaan en Maak dat de kat wijs. 
 

veilig

De Ketnet-app is een veilige omgeving waarin kinderen nieuwe verhalen kunnen ontdekken. Inloggen met een Ketprofiel is niet verplicht, maar het helpt je wel om je gebruikservaring te optimaliseren of om te participeren bij wedstrijden of mobiliserende acties. Dat Ketprofiel voldoet overigens aan de vereisten van de AVG via een module waarbij zowel ouders als kinderen bij de aanmaak van zo’n profiel betrokken worden. 

Kinderen leren ook op een aangepaste manier waarom dit zo belangrijk is op onze privacy-website die we voortdurend nieuwe updates geven. Interacties op de nieuwe app worden gericht gemodereerd. Indien nodig versturen we een berichtje naar het kind met specifieke tips om de app op de juiste manier te gebruiken.
 

atijd en overal

Via de  Ketnet-app bekijk je het hele Ketnet-aanbod waar en wanneer je maar wil in een veilige omgeving op maat van kinderen. Je kan het digitale Ketnet-aanbod overigens ook nog steeds ontdekken via de Ketnet-website.
 

gratis

Er zijn geen voorwaarden om de Ketnet-app te gebruiken. Iedereen kan hem gratis downloaden en gebruiken op een relatief recente tablet of smartphone (iOS en Android). Op Ketnetter zijn staat geen leeftijd, al richten we ons met deze app uiteraard op kinderen tussen 6 en 12 jaar.