In de klas
Ketnet Junior

Educatief materiaal van Sarah: Sokpop en de klanken

Met Sarah: Sokpop en de klanken willen we kleuters op een laagdrempelige manier laten kennismaken met klankbewustzijn. Dat doet Sarah aan de hand van 8 korte video's voor de doelgroep 2 tot 5 jaar. Download hier het educatief materiaal.
Educatief materiaal van Sarah: Sokpop en de klanken

Met Sarah: Sokpop en de klanken willen we kleuters op een laagdrempelige manier laten kennismaken met klankbewustzijn. Dat doet Sarah aan de hand van 8 korte video's voor de doelgroep 2 tot 5 jaar. 

In de kleuterklas wordt de basis gelegd voor de leesontwikkeling van kinderen. Het is belangrijk dat kleuteronderwijzers rijke thema’s uitwerken, met in het bijzonder aandacht voor mondelinge taalvaardigheden, woordenschat, interactief voorlezen en geschreven taal. Door kinderen onder te dompelen in de wereld van klanken en letters, stimuleer je de interesse voor de geschreven taal en de klank-letterkoppeling.

De reeks ‘Sarah: Sokpop en de klanken’ focust op acht Nederlandse klanken en leggen de link met de overeenkomstige letters. Bij elk filmpje hoort een educatieve fiche met lestips voor de kleuteronderwijzer. Deze educatieve fiches sluiten het meest aan bij de werking van de tweede en de derde kleuterklas. Bij de jongste kleuters ligt de nadruk niet op het verwerven van nieuwe klank-letterkoppelingen, maar op het spelen met klanken en het kennismaken met het concept letter.
 


Ga aan de slag met de aparte klanken

Letter A