Wedstrijden
Ketnet

Win met je klas een rondvaart in de Antwerpse haven

Kijk met je klas naar het programma 'Stel je voor: De wereld in 2050' en maak kans op een rondvaart in de Antwerpse haven op vrijdag 21 juni 2024.
Win met je klas een rondvaart in de Antwerpse haven

In Stel je voor: De wereld in 2050 zijn Gloria, Yonas, Xander, Nina, Axelle en de kippen onderweg in een futuristische omgeving. Ze ontdekken de toekomst in 2050.

Hun nieuwe wereld speelt zich af in de haven, Port of Antwerp-Bruges. En de haven is niet zomaar een plek. Ze ontdekken er wat er gebeurt met afgedankte bananen, hoe drones jacht maken op drijvend afval, hoe warmte getransporteerd wordt naar andere bedrijven, hoe hoog de stormmuur is,... en nog zoveel meer. Er worden heel wat moderne technieken toegepast om op een duurzame manier om te gaan met energie en voedsel.

Ben je een leerkracht en wil je deze plek samen met jouw klas zelf ook ontdekken? Dan kan dat! 


Wedstrijd

Meedoen is heel eenvoudig. Kijk met je klas naar Stel je voor: De wereld in 2050 en antwoord op de vragen in dit formulier. Als jullie de vragen juist beantwoorden, maken jullie kans op een rondvaart in de haven van Antwerpen (The port of Antwerp, Bruges) op vrijdag 21 juni 2024. Er worden twee excursies voorzien: één van 10u tot 12u en één van 13u tot 15u. Per tocht kunnen meerdere klassen inschepen.  


Wat mag je van de boottocht verwachten? 

Aan boord van een elektrisch schip vertelt een gids jullie interessante weetjes over de haven. Je mag je verwachten aan terminals, sluizen en grote schepen. Maar ook aan een drankje en een versnapering tijdens de tocht. Je klas maakt daarnaast ook kennis met wrapper Thomas die jullie tijdens de boottocht vergezelt. 


Belangrijk

  • Deelnemen aan de wedstrijd kan tot en met vrijdag 17 mei om 20 u.
  • Vervoer van en naar de haven moeten jullie als school zelf voorzien.
  • De vertrek- en opstapplaats is in Lillo dorp, daar is parkeerplaats voor de bussen.