Wedstrijden
Ketnet

Doe mee met de Nationale Ket-Expo

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) opent opnieuw haar deuren en dat gaat gepaard met een grote wedstrijd. Ketnet doet ook mee met De Nationale Ket-Expo. Want Ketnet wil kinderen verbinden en stimuleren, ook door middel van kunst en cultuur. Lees hier alles over de wedstrijd.
Doe mee met de Nationale Ket-Expo

Tijdens de wedstrijd De Nationale Expo zullen 100 kunstwerken van onbekende artiesten schitteren in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA).  Daarvan worden 10 plekjes voor Ketnetters gereserveerd.  Deze 10 kunstwerken komen van Ketnetters die zich inschreven via de wedstrijd De Nationale Ket-Expo van Ketnet. Ketnetters kunnen zich inschrijven via Ketnet.be.

 

Hoe moeten de kleine grote kunstenaars tewerk gaan?

Allereerst zullen de kunstenaars in spe eens goed moeten kijken naar het meesterwerk van Rubens “Aanbidding door de koningen”. Daarna, op basis van dit werk, mogen de Ketnetters hun fantasie de vrije loop laten bij het creëren van hun eigen kunstwerk.  Uiteraard moet hun kunstwerk geïnspireerd zijn op het werk van Rubens.  

Alle soorten kunstwerken komen in aanmerking: tekeningen, schilderijen, foto’s, grafiek, beeldhouwwerken, keramiek, textielkunst of video.

De wedstrijd staat open voor iedereen. De Ketnetter hoeft geen jarenlange ervaring of een kunstrichting te volgen om deel te nemen.  

Een vakjury zal bepalen welke 10 werken een plekje verdienen in het KMSKA.
 

Deze belangrijke data moet je onthouden

  • inschrijven kan tot en met zondag 23 oktober 2022 om 23.59 u op Ketnet.be of in de Ketnet-app
  • ten laatste tegen 20 november 2022 horen de deelnemers of ze geselecteerd werden of niet
  • vanaf 19 december moeten de winnaars hun werk binnenbrengen bij het KMSKA. Alle winnaars worden hierover uitgebreid geïnformeerd
  • de expo loopt van 22 december 2022 tot 22 januari 2023. 

Inschrijven kan je via Ketnet.be hier.

De expo loopt vanaf 22 december en is open voor het publiek. Iedereen kan de 100 werken komen bewonderen. Tijdens de opening van De Nationale Expo worden alle winnaars en hun familie uitgenodigd. 


Opgelet!

Alle kunstwerkjes moeten bewaard blijven tot wanneer de 10 winnaars bekend zijn en dat is op 20 november 2022.  De 10 winnende kunstwerken moeten vervolgens naar het KMSKA gebracht worden en moeten dus nog veel langer bewaard blijven. Maar daarover worden de winnaars nog uitgebreid op de hoogte gebracht.

Meer informatie over het wedstrijdreglement van De Nationale Expo vind je hier

We wensen alle Ketnetters die meedoen superveel succes!

Affiche De Nationale Ket-Expo

Ben je geen Ketnetter en wil je ook meedoen? Dat kan in de wedstrijd voor volwassenen: De Nationale Expo.

Samen met museumPASSmusées en het KMSKA gaat Canvas in De Nationale Expo op zoek naar verborgen talent in alle disciplines van de beeldende kunsten. De inzet van deze wedstrijd: een plaatsje op een unieke tentoonstelling in de prachtige zalen van het vernieuwde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. De expo zal 100 kunstwerken (incl. 10 van de Ketnetters) bevatten en loopt van 22 december tot 22 januari.

Wie droomt van een plek in het museum, kan zich tot en met 6 november kandidaat stellen voor De Nationale Expo. Het is de bedoeling dat de deelnemers aan de wedstrijd zich laten inspireren door een van de topwerken in het KMSKA: de ‘Aanbidding door de koningen’, een iconisch werk van Peter Paul Rubens. Op basis daarvan kunnen ze hun eigen creatie maken. Met De Nationale Expo krijgen beginnende kunstenaars de kans hun werk aan een breder publiek te tonen. Alle soorten kunst komen in aanmerking.   De wedstrijd staat open voor iedereen. Wat telt is de passie voor kunst. ​

Wie zijn kans wil wagen, vindt hieronder meer info.

Doe mee | VRT.be

Een woordje uitleg over het KMSKA door Karrewiet 

De voorbije 11 jaar is er hard gewerkt om het gebouw helemaal te renoveren. En nu ziet alles er weer als nieuw uit. Meryem ging samen met kunstjournalist Joris al eens een kijkje nemen. Kijk hier naar het fragment uit Karrewiet van dinsdag 20 september 2022.