Over Ketnet

Vlaggen voor vrede

De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Ook kinderen niet. Daarom start Ketnet met de actie #vlaggenvoorvrede. Laat kinderen iets tekenen op een wit blad of een wit doek, maak er een vlag van en hang ze op een zichtbare plek. Via Ketnet.be en de Ketnet-app kunnen ze een foto van hun vlag opsturen.
Vlaggen voor vrede

Op donderdag 17 maart zullen radio, tv en online helemaal in teken van steun voor Oekraïne staan. Er gaat geen dag voorbij of Vlamingen krijgen hartverscheurende verhalen te zien en horen over hoe de Oekraïense bevolking zwaar getroffen wordt door de oorlog in hun land. Heel veel mensen zijn hierdoor diep geraakt, velen willen ook helpen. VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis bundelden de krachten met een spotcampagne voor Consortium 12-12. Nu willen de Vlaamse omroepen de sterk levende solidariteit nog meer mee versterken, daarom staat donderdag 17 maart in teken van Oekraïne. Ook Ketnet is solidair en zet zijn schouders mee onder deze actie met #vlaggenvoorvrede.
 

Maak een vlag voor de vrede

Kinderen kunnen een kleurrijke tekening maken op een wit papier of een wit laken. Want wit blijft de kleur van de hoop. Neem een foto van de vlag en stuur het door via Ketnet.be en de Ketnet-app. Hang de vlag op een zichtbare plek of deel de vlag op sociale media met de #vlaggenvoorvrede. Op die manier kunnen ook kinderen op hun manier hun hoop op vrede kenbaar maken.

Donderdag 17 maart

Op 17 maart is er een gezamenlijke tv-show op Eén, VTM en Play4 die gepresenteerd zal worden door Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en James Cooke. Die dag zal er ook 14 uur lang live radio gemaakt worden in het teken van Oekraïne. Van 6u ’s ochtends tot 9u ’s avonds is er Oekraïne 12-12 bij Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie. Met deze dag vol solidariteit willen VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis de inwoners van Oekraïne een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld inzamelen om hen te helpen via de hulporganisaties die verenigd zijn in Consortium 12-12.