Over Ketnet

Sinterklaas en Koning Kabberdas

Eind april zijn de opnames gestart van de derde Sinterklaas-film. Sinterklaas en Koning Kabberdas zal te zien zijn in de bioscoop vanaf 27 oktober.
Sinterklaas en Koning Kabberdas

Eind april zijn de opnames gestart van de derde Sinterklaas-film van Sylvester TV en KetnetSinterklaas en Koning Kabberdas is een film in een regie van Stijn Coninx, naar een scenario van Hugo Matthysen.

Sinterklaas en koning Kabberdag

Het verhaal

Riko Tik werd vroeger gepest en wil nu alle kinderen terugpesten. Hij vervalst het boek van de Sint zodanig dat het lijkt alsof alle kinderen stout zijn. Vermomd als Koning Kabberdas gaat hij naar het huis van de Sint om de heilige man met dat foute boek op te zadelen. Hoe dit avontuur afloopt, zie je vanaf de herfstvakantie van dit jaar in de nieuwe film Sinterklaas en Koning Kabberdas.

Een mededeling van de Sint

De Sint was dus al in de lente in ons land voor de filmopnames en liet daarom het volgende weten:

Lieve kinderen, beste ouders,

Het is niet mijn gewoonte om in het voorjaar naar Vlaanderen af te reizen. (Ik heb dat uitzonderlijk een paar keren gedaan in de jaren dertig, voor de voorjaarsklassiekers, ik was immers een tijdje koersdirecteur van de flandrien Felicien Vervaecke.)

In de lente ben ik even in het land, om een rol te vertolken in een film waarin ik de hoofdrol mag spelen. Dat geeft mij de unieke kans om mij eenmalig in een lente-atmosfeer op de daken te begeven. U zal begrijpen dat ik daar naar uitkijk, maar dat Piet en ik dat met uiterste discretie zullen doen. Ook van mijn lieve paard hoeft niemand nachtlawaai te vrezen.

Het resultaat van deze cinematografische inspanningen zal in het najaar onder de titel 'Sinterklaas en Koning Kabberdas' worden vertoond in alle Vlaamse op rolprenten toegerichte schouwburgen.

Met vriendelijke groeten,
Sinterklaas