Over Ketnet
Ketnet

Sander Gillis neemt na tien jaar afscheid als Ketnet-wrapper

Sander Gillis stopt na meer dan tien jaar als Ketnet-wrapper. Een absoluut record want geen enkele wrapper ging hem voor. Afscheid neemt hij op vrijdag 31 maart maar eerst gaat hij nog het één en ander dat fout is gelopen in het verleden rechtzetten in Sander & Beter. Een gloednieuw programma dat start op 15 maart.
Sander Gillis neemt na tien jaar afscheid als Ketnet-wrapper

Sander Gillis nam in 2012 deel aan Wie wordt Wrapper? en moest nipt de duimen leggen voor Sien Wynants. Maar op 6 december van dat jaar werd hij als Sinterklaascadeau voor de Ketnetters voorgesteld als nieuwe wrapper. De afgelopen jaren presenteerde hij op Ketnet onder meer GoIV, Kingsize Live en het Gala van de Gouden K’s. In 2017 speelde hij de hoofdrol in Ketnet Musical Team U.P. Samen met wrappers Leonard Muylle, Thomas Van Achteren en ​Ketnet-gezicht Tinne Oltmans was hij in 2018 het boegbeeld van de Move tegen Pesten: STIP IT.

Naast Ketnet is Sander te horen op MNM waar hij samen met Laura Govaerts Gillis &Govaerts presenteert. De komende maanden zal hij nog te horen zijn in een gloednieuwe podcast en deze zomer kan je hem misschien wel aan het werk zien op een podium bij jou in de buurt met de Gillis & Govaerts Liveband.

Wat hij zegt

Sander Gilis: "Toen ik meer dan 10 jaar geleden bij de wrappersploeg mocht aansluiten, kon ik niet gelukkiger zijn. En dat gelukzalige gevoel is eigenlijk nooit weggegaan. Het voelt een beetje eng om mijn tweede thuis, de Ketnet-studio, nu achter me te laten. Ketnet is een absurd plezante speeltuin. Van live-tv maken, tot acteren, tot zingen, tot dansen, .. Ik heb er echt alles mogen doen. Ik kon nergens zo goed op mijn bek gaan als bij Ketnet. Er zijn drie dingen die ik immens hard ga missen: Het Gala van de Gouden K’s, mijn lieve Ketnet-collega’s en natuurlijk: de Ketnetters.” 

Sander & Beter

Sander & Beter

Eind maart neemt wrapper Sander Gillis na 10 jaar afscheid als Ketnet-wrapper. In zijn 10–jarige loopbaan heeft hij veel mooie momenten beleefd, maar er is ook het nodige fout gelopen. En dat wil hij op de valreep nog even rechtzetten allemaal. Het wordt anders, het wordt beter, het wordt Sander & Beter. Op vrijdag 31 maart neemt Sander afscheid van de Ketnetters met Sander & Beter: het afscheid.

Sander & Beter vanaf 15 maart elke woensdag en vrijdag op Ketnet.be, in de Ketnet-app, VRT MAX en op Ketnet.
​Sander & Beter: het afscheid op vrijdag 31 maart om 18.15 uur live op Ketnet en in de Ketnet-app.