Over Ketnet

Opnames Samson & Marie IJsjestijd gestart

Samson & Marie trakteren je op de lekkerste ijsjes en de leukste verhalen in hun Pop-up ijssalon! En ze maken nieuwe vrienden. Leer ze hier kennen.
Opnames Samson & Marie IJsjestijd gestart

De opnames van een gloednieuwe reeks van Samson & Marie zijn gestart. Samson & Marie IJsjestijd zal vanaf september te zien zijn op Ketnet. In deze nieuwe reeks maken de Ketnetters kennis met vier nieuwe gastpersonages die, naast de vertrouwde gezichten, deel uitmaken van het universum van Samson & Marie.

"Samson en ik kijken er naar uit om terug samen op de set te staan. En dat er nieuwe gastacteurs opduiken maakt het éxtra spannend!"
​Marie Verhulst


Samson & Marie IJsjestijd

Samson & Marie trakteren je op de lekkerste ijsjes en de leukste verhalen in hun Pop-up ijssalon! Samson & Marie hebben hun busje omgetoverd tot een ijssalon dat neerstrijkt op een stadsplein. Het vrolijke duo maakt er in een mum van tijd een gezellig plekje van, waar je graag wil zijn en iedereen zich op slag welkom voelt. Daarbij ontmoeten ze heel wat leuke vrienden en maken ze nieuwe avonturen mee.


Maak kennis met vier nieuwe gast-personages

 • Brandweerman Bill (Michiel de Meyer)
  ​Bill loopt steevast rond in zijn brandweerpak, ook als hij niet van dienst is. Hij helpt mensen graag, maar door zijn geklungel, gaat het dikwijls (lees: altijd) mis.
   
 • Bakkerin Florentine (Martine de Jaeger)
  ​Zij is de warme bakker van het dorp.  Ze maakt de lekkerste dingen.  Ze proeft eigenlijk nog liever dan dat ze bakt. 
   
 • Kunstenares Trees (Goele de Raedt)
  ​Dit is Trees, maar ze heeft liever dat je Therèse  zegt! Deze ‘artistiekelinge’ ziet overal kunst in, letterlijk overal!
   
 • Turnleraar Tarik (Samir Hassan)
  ​Tarik is een turnleraar in de school vlakbij het pop-up ijssalon van Samson &  Marie en loopt steevast rond in zijn trainingsoutfit met chronometer en bijbehorend fluitje. Hij is super energiek en wil altijd graag winnen!