Over Ketnet
Ketnet

Kom met je klas naar De Raad van Soekie

Schrijf je klas in voor de avant-première van de gloednieuwe Ketnet-reeks 'De Raad van Soekie'. De exclusieve vertoning gaat door in het Vlaams Parlement op dinsdag 12 maart in aanwezigheid van de cast.
Kom met je klas naar De Raad van Soekie

2024 is een belangrijk verkiezingsjaar. Ketnet wil haar steentje bijdragen om kinderen op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met politiek en zijn begrippen. Op 20 maart lanceren we daarom het gloednieuwe programma De Raad van Soekie.

In 'De Raad van Soekie' leren we Soekie, de voorzitster, en vier andere leden van de leerlingenraad op het B.R.O.L kennen . Met positief enthousiasme zetten Soekie en haar beste vrienden zich in voor de school en de medeleerlingen. Er is echter één raadslid dat nooit akkoord is met Soekie en haar vrienden. Hij voert actief oppositie met zijn pogingen om hun plannen te dwarsbomen, want hij wil de plaats van Soekie als voorzitter innemen.

De reeks zit barstensvol humor waarin je tussen de regels bijleert over het belang van debatteren, hoe democratie werkt, het belang van verkiezingen én veel meer.

Kom met je klas op 12 maart naar het Vlaams Parlement en kijk als eerste naar de nieuwe Ketnet-reeks in aanwezigheid van de cast. 

Het programma 

 • 9u15: aankomst Vlaams Parlement (IJzerenkruis 99, 1000 Brussel)
   
 • 10u-11u30:
  + Intro door Ketnet-wrapper Héritier
  + Vertoning afleveringen De Raad van Soekie
  + Q&A met de cast
   
 • 11u30 – 12u30: broodjeslunch

*Het vervoer naar het Vlaams Parlement dient door de school zelf voorzien te worden.

Schrijf je in

Stel je klas of leerlingenraad kandidaat via mail@ketnet.be. De avant-première richt zich op klassen en leerlingenraden met als richtleeftijd 10-12 jaar.