Over Ketnet
Ketnet

Ketnet Musical: De Finale met Gloria

Ketnet Musical: De finale wordt een grappige en muzikale show met Ketnet-wrapper Gloria Monserez in de hoofdrol. Ketnet en Studio 100 zijn nog op zoek naar jong musicaltalent voor de allerlaatste editie van Ketnet Musical. Inschrijven kan tot 18 juli.
Ketnet Musical: De Finale met Gloria

Voor het zevende en laatste jaar op rij slaan Ketnet en Studio 100 de handen ineen om een gloednieuwe Ketnet Musical op touw te zetten. Ketnet Musical: De finale verschijnt vanaf het voorjaar van 2022 in de zalen. Het wordt een grappige muzikale afsluiter met een hoop jonge talenten én Ketnet-wrapper Gloria Monserez in één van de volwassen hoofdrollen.

Gloria Monserez: Ik heb al heel mijn leven in een musical willen meespelen, dus dit is echt een kinderdroom die in vervulling gaat. Of de danspasjes gaan lukken is nog even spannend afwachten, maar ik heb er enorm veel zin in! Ik had niet gedacht dat mijn rol zo'n lange naam ging krijgen, maar ik hoop dat de kleren even bombastisch zijn als de naam Gravin Berthilda van Silencio.

Gezocht: Jong nieuw talent

Met Ketnet Musical gaat Ketnet samen met Studio 100 al enkele jaren op zoek naar jong musicaltalent. Die oproep levert telkens opnieuw een straffe cast op, die maandenlang hard werkt om de musical in de zalen te brengen. Ketnet biedt ook deze laatste editie kansen aan kinderen met zang- en acteertalent.

Inschrijven kon tot 18 juli en werd reeds afgesloten.
Bekijk hier de auditie-opdracht.

Audities

Met onze audities vind je ons dit jaar terug op verschillende plaatsen in het land. We verwelkomen je heel graag op de volgende data:

  • 23/07/2021 in Brussel
  •  24/07/2021 in Gent
  • 26/07/2021 in Brugge
  • 27/07/2021 in Antwerpen (volzet)
  • 28/07/2021 in Genk


Het liedje

Het verhaal

In Ketnet Musical: De finale wordt musicalactrice Fenne op de dag van haar première op magische wijze gekatapulteerd naar Het Land der Musicals. Is het in het land vol muziek dan altijd feest? Niets is minder waar. Hoflakei Jeroom ontvangt Fenne enthousiast. Zij zou als enige de jonge koning en zo ook het land van de ondergang kunnen redden. Want niemand minder dan de Gravin Berthilda van Silencio (gespeeld door Gloria Monserez) heeft vreselijke plannen. Kan Fenne haar stoppen?

Netmanager van Ketnet Annemie Gulickx: Voor de zevende en laatste keer gaan we met Ketnet Musical op zoek naar nieuw jong talent. We willen jongeren de kans geven om in een veilige, goed omringde omgeving te kunnen groeien tot de talenten van morgen. Want als we terugblikken op de voorbije zes edities, zien we dat het vaak het begin was van veel meer. Van MNM-dj Aaron Blommaert over Zita Wauters tot Francisco Schuster uit #LikeMe. Ze begonnen allemaal bij Ketnet Musical.