Over Ketnet
Ketnet Junior

De zomer van Ketnet Junior

Deze zomer kan je kijken naar twee nieuwe wondermooie programma's en is er elke woensdag en zaterdag een film voor allerkleinsten.
De zomer van Ketnet Junior

Voor de allerkleinsten heeft Ketnet Junior twee nieuwe programma's in de aanbieding en is er elke woensdag en zaterdag een mooi film.

Mironins

Mironins is een avontuurlijke animatiereeks gebaseerd op de schilderijen van de​ Spaanse kunstenaar Joan Miró. De artistieke schilderijen van Miro komen tot leven en de verfdruppels creëren een uniek verhaal. Op die manier wil Ketnet Junior de interesse in kunst en cultuur bij de allerkleinsten aanwakkeren.

Mironins

Ontwikkelingspsychologe en aanbodverantwoordelijke van Ketnet, Telidja Klaï, legt uit waarom het niet zo gek is om kinderen op zo’n vroege leeftijd al in aanraking te laten komen met de wondere wereld van kunst.

“Mironins is een programma bedoeld voor kinderen tussen de 3 en de 6 jaar. Met het nieuwe programma brengen we kunst op maat van de allerkleinsten. Uiteraard hebben zij nog geen besef van hoe de kunstwereld in elkaar zit, maar door hen nu al in contact te brengen, geven we kinderen al een eerste notie mee van wat kunst en cultuur eigenlijk zou kunnen zijn. Door klein te beginnen, openen we een deur om op latere leeftijd interesse op te wekken voor kunst”, vertelt Telidja. “Gaan onze Ketnetters nu allemaal kunstenaars worden? Dat denk ik niet. Maar met dit programma stimuleren we toch voor een stuk de affiniteit. En daarenboven voor wat mij betreft is elke kleuter een kleine kunstenaar.”

Monty & Co

Monty & Co is een animatiereeks die kleuters meeneemt naar een wereld vol muziek, warmte, plezier en vriendschap. Ga met Monty, Lulu, Eddie, Gabriella en Sam op komische muzikale avonturen in hun familiewinkel Monty & Co, waar ze alles repareren, opnieuw uitvinden en recyclen,van kapotte klokken tot muziekinstrumenten. Je kan de stem van niemand minder dan Metejoor ontdekken als het personage Sam in deze hartverwarmende reeks.

Monty & Co
Metejoor


Inspiratie voor jong en ouder(s)

Valt het weer tegen? Of staat er een lange autorit voor de deur? Geen nood, Ketnet zorgt voor heel wat inspiratie. Ontdek podcasts van populaire Ketnet-figuren als Sarah, Ridder Muis, Kaatje. Sarah zorgt ook voor heel wat vertier met Sarah knutselt, Sarah beweegt, Sarah leest voor en veel meer. Op zoek naar knutselmateriaal? Ontdek hier onze kleurplaten.

Podcasts voor kinderen


Ketnet Cinema

Voor de kleinere filmliefhebbers hebben we elke week op woensdag en zaterdag om 8.30 u een leuke film in petto. De films zijn ook beschikbaar in de Ketnet Junior-app en op VRT NU.

Ketnet Junior: Films in juli