Over Ketnet
Ketnet

Imke Courtois gaat op zoek naar De Strafste Sporter

In De Strafste Sporter selecteerde topsporter Imke Courtois acht jonge sporttalenten die uitblinken in hun sport. Elke week leren ze één sport van een ander en nemen ze het tegen elkaar op in een wedstrijd voor punten.

In De Strafste Sporter selecteerde topsporter Imke Courtois acht jonge sporttalenten die uitblinken in hun sport. Elke week leren ze één sport van een ander en nemen ze het tegen elkaar op in een wedstrijd voor punten. Op het einde van de reeks heeft iedereen een keer kunnen proeven van elkaars sport en punten gescoord. Na acht weken is het klassement voltooid en weten we wie De Strafste Sporter is.

Acht weken lang staat elke week één sport en dus ook één straffe sporter centraal. Hij of zij leert samen met een hulpcoach drie basics aan aan de medesporters. Op het einde van de tweede dag volgt er een wedstrijd. Daarin wordt niet alleen gekeken naar wie de snelste is, maar ook naar bijvoorbeeld wie het meeste heeft opgestoken van de trainingen, wie de juiste techniek toepast, hoe ze omgaan met hun tegenslagen,…

De Strafste Sporter is géén keiharde competitie die elke week ontaard in een waanzinnige wedstrijd. Het programma draait vooral om nieuwe impulsen krijgen, leren omgaan om teleurstellingen, bijleren van andere sporten, … Topsport draait om veel meer dan alleen winnen en verliezen. De presentatie is in handen van topsporter Imke Courtois. Zij kent al geen ander de mentaliteit van sporters en kan dat ook op de juiste manier kaderen. De synergie die tussen de kinderen en Imke ontstaat is door hun gemeenschappelijke passie ook bijzonder.


Imke: “Het is een eer om tussen die jonge talenten te staan. Hun drive en plezier tijdens het leren van de verschillende sporten is fantastisch om te zien. Ook ik word nog elke keer door hen verrast!”
 

De Strafste Sporter elke zaterdag om 9.10 uur op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

 

Zelf zin om te sporten? 

Neem dan een kijkje op sport.vlaanderen.be en zoek een sportclub bij jou in de buurt.