Over Ketnet
Ketnet Junior

De zomer van Ketnet Junior

Wist je dat… Ketnet Junior een heel groot luisteraanbod heeft voor de allerkleinsten? Dat er een nieuw programma over dino's is, en dat we heel wat leuke films voor jouw junior hebben. Bekijk hier ons zomeraanbod! De zomer kan niet meer stuk.
De zomer van Ketnet Junior

Luisterverhalen

Podcasts voor volwassenen zitten in de lift. Ook kinderen ontdekken dit soort luisterbeleving steeds meer. Ketnet Junior zorgt ervoor dat ouders van peuters en kleuters ook af en toe gerust kunnen rusten, met een brede waaier aan gratis luisterverhalen. Spannende riddertochten van Ridder Muis, rustige voorleesverhalen van Sarah en Kaatje, en de zotste fantaseerspelen. Ideaal voor onderweg of om de nodige rust te creëren in huis tijdens de zomervakantie. 

Ketnet Junior zorgt voor een ruim aanbod aan luisterverhalen van vertrouwde figuren én prikkelt de fantasie van jong én oud.

  • Sarah luisterverhalen: Sarah woont in een kleurrijke blokkentoren met een gezellig voortuintje aan de rand van de stad. Ze leest er voor uit ‘de avonturen van Sokpop’.

  • Op luistertocht met Ridder MuisIn elke luisterverhaal staat een gebruik of beroep uit de middeleeuwen centraal.

  • Kaatjes luisterverhalen: de grappigste luisterverhalen van Kaatje en haar vrienden.

  • De Fantaseerspeleninteractieve luisterverhalen waarmee Ketnet Junior ouders helpt om opnieuw met de ogen van een kind naar de dingen te kijken. De Fantaseerspelen zijn actieve hoorspelen waarbij ouders en kinderen met fantasie zelf bepaalde dingen moeten invullen.

Gloednieuwe luisterverhalen van Ridder Muis, Kaatje, De Fantaseerspelen en Sarah luisterverhalen te beluisteren in de Ketnet Junior-app en op VRT NU.

Telidja Klaï, ontwikkelingspsychologe bij Ketnet: "Door naar verhalen te luisteren, reiken we peuters en kinderen een ruimere woordenschat aan, verwonderen we kinderen met de kracht van verhalen en dragen we kinderen het plezier van lezen en voorlezen over. Kinderen wordt de passie van verhalen meegegeven waardoor ze zelf aangezet worden om verhalen te vertellen, hun fantasie te gebruiken en creatief om te gaan met diverse scenario’s die zich in hun hoofd vormen. Fantasie, verwondering en creativiteit stimuleren op hun beurt het out of the box denken en het creatief probleem oplossend vermogen bij kinderen."

Ketnet Junior lanceert deze zomer het nieuwe programma Dinostad.  Dinostad is een komedie reeks voor kleuters over het dagelijkse leven van de dinosaurussenstad en haar bewoners. De familie Saurs staat in de schijnwerpers. Het gezin bestaat uit mama en papa Saurs, de 10-jarige Tyra en de 5-jarige Ricky. Ricky en Tira slagen er in om van de meeste alledaagse situaties één groot, fantastisch avontuur te maken.

Deze zomer brengt Ketnet Junior ook gloednieuwe afleveringen van Simon. Simon is een animatiereeks over het alledaagse leven van het ‘super’ schattige klein konijn Simon, zijn liefhebbende ouders en broertje Gaspard en trouwe vriendjes, Lou en Ferdinand.

Ook de fans van Sarah kunnen hun hart ophalen met maar liefst drie nieuwe compilaties van Sarah met Sarah danst, 'Sarah beweegt' en Sarah zingt. Goed voor extralang kijk, beweeg-en dansplezier voor de jongste Ketnetters.

Tijdens de zomervakantie is er elke dag om 08.30 uur een film met Ketnet Cinema

Naast het kijk-en luisteraanbod trekt Ketnet er deze zomer opnieuw op uit met de Ketnet Zomerzoektocht. De Ketnetters kunnen op zoektocht doorheen de stad en ontdekken daar de leukste attracties zoals het Hoodie-hoogteparcours, het Nachtwacht-hindernissenparcours of het Hoppers-hinkstapspel.  

Ook aan de allerkleinsten is gedacht met een Ketnet Junior-hoek. Deze is speciaal ingericht voor peuters en kleuters, met tal van activiteiten. Zo is er een knutselhoekje, een springkasteel van Bumba, kindergrime…

Ketnet strijkt deze zomer neer in vier steden: Sint-Niklaas, Wenduine, Deinze of Roeselare. De Ketnet Zomerzoektocht is gratis, maar omwille van de huidige coronamaatregelen dient men op voorhand een tijdslot te reserveren.

Klik hier om te reserveren