Over Ketnet

De Warmste Week vlamt dit jaar tegen kansarmoede!

1 op de 8 Vlamingen wordt geboren in kansarmoede. En dat is veel. Daarom zal VRT dit jaar met z'n allen vlammen tegen kansarmoede. Kom hier meer te weten over De Warmste Week.
De Warmste Week vlamt dit jaar tegen kansarmoede!

Kansarmoede is het centrale thema van De Warmste Week 2022. 1 op de 8 Vlamingen wordt geboren in kansarmoede. En dat is veel. Daarom zal VRT dit jaar met z'n allen vlammen tegen kansarmoede. De Warmste Week wil het thema zichtbaar en bespreekbaar maken en opnieuw geld inzamelen voor het DWW Fonds. Vanaf vandaag kunnen non-profitorganisaties projecten rond kansarmoede indienen bij het fonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. De geselecteerde projecten steunen kan met acties dit najaar, tot en met de week voor kerst.

Frederik Delaplace, CEO VRT: "VRT is er voor alle Vlamingen, dus ook voor wie minder kansen krijgt. Daarom haalt de publieke omroep dit najaar alles uit de kast om met De Warmste Week te vlammen tegen kansarmoede. Eén, MNM, Studio Brussel, Ketnet en VRT NU bundelen dan de krachten om heel Vlaanderen rond het thema te verbinden. Zo kunnen we samen de projecten van De Warmste Week steunen en een dam opwerpen tegen kansarmoede."

De Warmste Week

Projecten indienen kan vanaf vandaag

Kansarmoede beperkt mensen in hun kansen om op een volwaardige manier deel te nemen aan onze samenleving. Thuis, op school, op het werk maar ook bij de dokter of in de sportclub. Wie in kansarmoede leeft, heeft het een stuk moeilijker. Elke dag. Daarom gaat De Warmste Week samen met de Koning Boudewijnstichting op zoek naar projecten die kansen doen keren. Non-profitorganisaties kunnen vanaf vandaag projecten rond het thema kansarmoede indienen bij het DWW Fonds van de Koning Boudewijnstichting. Via dit fonds zal De Warmste Week concrete projecten selecteren en ondersteunen. Denk aan een vereniging die laptops uitdeelt, huiswerkbegeleiding of een weggeefwinkel. Alle projecten die helpen om kansen te creëren, komen in aanmerking. De selectie van De Warmste Week-projecten gebeurt door een onafhankelijke jury onder leiding van voorzitter Eva Vereecke, directeur van De Ambrassade.

Eva Vereecke, voorzitter jury: "Kansarmoede is vaak een verdoken probleem, zowel bij jong als oud. De Warmste Week wil er zijn voor iedereen, dus de deur voor projecten van jeugdorganisaties, scholen, socio-culturele en welzijnsorganisaties en lokale verenigingen staat wagenwijd open. Zo kunnen de projecten bijvoorbeeld gaan over kinderen en jongeren meer kansen geven om deel te nemen aan vrije tijd en hobby’s, over de begeleiding van eenoudergezinnen maar ook over de digitale uitsluiting van zowel jongeren als ouderen."

 

Zet een actie op en vlam mee tegen kansarmoede

Non-profitorganisaties kunnen vanaf vandaag tot 1 september projecten indienen. Eind september worden de geselecteerde projecten bekendgemaakt en dan kunnen we met z’n allen beginnen vlammen: voor De Warmste Week en tegen kansarmoede. Wil je een grote of kleine actie organiseren, registreer die dan vanaf 27 september op www.dewarmsteweek.be. Alles kan: van koekjes bakken tot concerten organiseren, fuiven of fietsen voor het goede doel, zingen en swingen, rondjes lopen of leuke dingen verkopen.