Evenementen

Doe mee met de Ketnet Zomer-zoektocht

Ga deze zomer met de hele familie op zoektocht doorheen de stad en ontdek de leukste Ketnet-attracties. Ontdek hier waar je de Ketnet Zomerzoektocht kan vinden en reserveer je tijdslot voor het gratis event.
Doe mee met de Ketnet Zomer-zoektocht

Ketnet komt naar je toe met de Ketnet Zomerzoektocht. Ga deze zomer op zoektocht doorheen de stad en ontdek de leukste attracties. Zoek de Ketnet-code terwijl je het Hoodie-hoogteparcours trotseert, je weg zoekt langs het Nachtwacht-hindernissenparcours of hopt over het Hoppers-hinkstapspel. Alle Ketnetters die de juiste code gevonden hebben gaan naar huis met een cool Ketnet-gadget. Ook aan de allerkleinsten is gedacht met een geweldige Ketnet Junior-hoek.

Reservatie

Ketnet strijkt deze zomer neer in vier steden. De Ketnet Zomerzoektocht is toegankelijk van 11 u tot 17 u. Het is gratis, maar omwille van de huidige corona-maatregelen moet je wel op voorhand een tijdslot reserveren.

De reserveringen voor de Ketnet Zomerzoektocht worden telkens drie weken op voorhand opengezet. Bij een lage bezettingsgraad kunnen extra bezoekers toegelaten worden zonder gereserveerd tijdslot. Hierover kan je je de dag zelf informeren aan de promo-stand op het startplein.

Wat kan ik juist doen op de Ketnet Zomerzoektocht?
Op de Ketnet Zomerzoektocht staan verschillende activiteiten opgesteld doorheen de stad:

 • Een Hoodie-hoogteparcours Opgelet: omwille van de geldende veiligheidsvoorschriften en corona-maatregelen is deze attractie slechts beperkt toegankelijk. Enkel kinderen die groter zijn dan 1m50 kunnen deelnemen aan deze activiteitInschrijven kan ter plaatse.
 • Een Nachtwacht-hindernissenparcours
 • Een reuzegrote Helden-speelplek
 • Een Ketnet Musical & Campus 12-bokszone
 • Een #Like Me-fotohoek
 • Een Hoppers-hinkstapspel
   

Ook voor peuters en kleuters

Is de Ketnet Zomerzoektocht makkelijk toegankelijk voor peuters en kleuters en hun ouders?
Op het startplein zal een afgesloten Ketnet Junior-hoekje staan. Deze is speciaal ingericht voor peuters en kleuters, met tal van activiteiten voor de allerkleinsten. Zo is er een knutselhoekje, een springkasteel van Bumba, kindergrime,…

Ketnet Junior-hoek

In deze Ketnet Junior-hoek zal ook een baby-en peutertent staan, handig voor jong én ouders. Hier vind je onder andere 

 • een borstvoedingshoekje
 • luierkussens
 • vochtige doekjes
 • eetstoeltjes
 • een microgolfoven

Deze hoek biedt alle comfort om jullie uitstap zo aangenaam mogelijk te maken. Let op: luiers dien je zelf mee te brengen.

Bereikbaarheid

De locaties van de Ketnet Zomerzoektocht zijn allemaal eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Er is ook overal een fietsstalling voorzien voor wie met de fiets komt.

Toegankelijkheid

De Ketnet Zomerzoektocht is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Aan de meeste activiteiten kan je jammer genoeg niet deelnemen met een rolstoel. Maar de tocht op zich is perfect toegankelijk. Bij vragen kan je ter plaatse altijd terecht bij de Ketnet-medewerkers, te herkennen aan hun Ketnet t-shirt. 

 • 10 en 11 juli: Castrohof / Hendrik Heymanplein, Sint-Niklaas

Met het openbaar vervoer: Sint-Niklaas is makkelijk te bereiken met de trein vanuit Antwerpen, Gent en Mechelen. Het startplein van de Ketnet Zomerzoektocht, het Hendrik Heymanplein, ligt op een kwartiertje wandelen van het station. Sint-Niklaas heeft een eigen stadsbussennet die een halte hebben op de Grote Markt evenals heel wat streeklijnen uit omliggende gemeenten.

Met de wagen:In het centrum van Sint-Niklaas zijn er acht parkings. Volg de bewegwijzering P-route. Betalend parkeren vlakbij de Ketnet Zomerzoektocht kan in de ondergrondse parking van de Grote Markt. Meer informatie over de parkings en bereikbaarheid vind je op de website van Sint-Niklaas (www.sint-niklaas.be) onder de rubriek mobiliteit.

 • 17 en 18 juli: De Rotonde / Graaf Jansdijk, Wenduine

Met het openbaar vervoer: De Ketnet Zomerzoektocht in Wenduine is het makkelijkst te bereiken via de kusttram (halte: Wenduine Centrum). Met de trein kan je tot in Blankenberge en van daaruit met de kusttram.

Met de wagen: In de buurt parkeren kan op parking Leopold II-laan, Van Gansberghehelling of op de Koninklijke Baan. Iets verder kan je ook parkeren op parking Zwarte Kiezel. Van daaruit kan je de tram nemen naar Wenduine Centrum.

 • 24 en 25 juli: RAC parking / Brielstraat, Deinze

Met het openbaar vervoer: Het treinstation van Deinze is gelegen ter hoogte van Statieplein 4. Het centrum is eenvoudig bereikbaar met de bussen van De Lijn.

Met de wagen: Parkeren kan gratis op verschillende plaatsen op wandelafstand van het evenement: Peter Benoitlaan, Stadionlaan, L. Declercqstraat, Parking op de hoek Vaart Rechteroever/Slachthuisstraat, Parking in steenslag hoek Kongoplein/Kattestraat, Guido Gezellelaan (semi-publieke parking naast D-shopping), Stadionlaan t.h.v. het voetbalstadion. Vlakbij het event kan je parkeren op parking Brielpoort of de Kaaistraat (max 3 uur).

 • 14 en 15 augustus: Grote Markt, Roeselare

Met het openbaar vervoer: Het station van Roeselare ligt op 10 minuutjes wandelen van de Grote Markt.
Met de wagen: In de buurt van de Grote Markt kan je parkeren op Parking De Munt en Wallenparking

 

Extra

Wat kan ik eten of drinken op de Ketnet Zomerzoektocht?
Op de Ketnet Zomerzoektocht zijn er verschillende kraampjes voorzien waar je ijsjes, snoepjes en drank kan kopen.

Zullen er Ketnet-gezichten aanwezig zijn?
Omwille van de huidige corona-maatregelen zullen er jammer genoeg geen Ketnet-gezichten aanwezig zijn.

Welke corona-maatregelen kunnen we verwachten?
De corona-maatregelen die op het moment van de Ketnet Zomerzoektocht gelden, zullen strikt worden nageleefd.

 • Elke bezoeker krijgt een tijdslot om deel te nemen aan de activiteiten
 • Aan elke activiteit worden wachtrijen voorzien met vakken
 • Aan elke activiteit zullen ontsmettingsdisplays staan
 • De 1,5 meter-regel wordt overal toegepast
 • De mondmaskerplicht wordt toegepast volgens de geldende maatregelen

Is er een meldpunt voorzien voor verdwaalde kinderen?
Indien er kindjes verdwaald zouden geraken, worden ze naar de EHBO-stand gebracht.