Evenementen

De Warmste Week: Opgroeien zonder zorgen

Registreer de koekenbak van jouw school, straat, gezin of jeugdvereniging!
De Warmste Week: Opgroeien zonder zorgen

Eva De Roo, Sander Gillis, Sam De Bruyn en Robin Keyaert zijn de presentatoren van De Warmste Week 2023. Zeven dagen lang zullen zij vanuit Het Warmste Huis in Brugge non-stop radio en televisie maken. Daar luisteren ze naar alle warme verhalen van actievoerders en zamelen ze geld in voor het centrale thema 'opgroeien zonder zorgen'. Eva, Sander, Sam en Robin beginnen aan hun missie op maandag 18 december. Vanaf dan staat VRT volledig in het teken van de grootste solidariteitsactie van Vlaanderen.

De Warmste Koekenbak

Ook Ketnet en de Ketnetters gaan dit jaar terug volop mee vlammen voor De Warmste Week. En we gaan terug doen wat we het beste kunnen: bakken. Zandkoekjes, pannenkoeken, wafels, chocolate chip cookies: alles kan, alles mag! Registreer hier de koekenbak van jouw school, straat, gezin of jeugdvereniging vlam mee voor een veilige plek voor elk kind en elke jongere.

Elke dag trekt Ketnet-wrapper Sarah Mouhamou haar bakschort aan voor De Warmste Koekenbak. Samen met bekende gasten zoals CoelyLinde Merckpoel en Jeroom bakt ze op de Bakstage in Brugge de lekkerste koekjes van het land. Ook enkele enthousiaste klassen doen mee, telkens uit een andere provincie van Vlaanderen. Iedere dag staat er een ander koekje op het menu. De Rijzende Reporters trekken het land rond om Ketnetters te bedanken die koekjes gebakken hebben ten voordele van De Warmste Week.

De avonturen van Sarah en haar Rijzende Reporters kan je vanaf 18 december elke dag volgen op Ketnet, ketnet.be, in de Ketnet-app en op VRT MAX.

De warmste zandkoekjes

Ga zelf aan de slag met dit recept en maak de lekkerste zandkoekjes. 

Opgroeien zonder zorgen

De Warmste Week zal dit najaar maar liefst 287 projecten ondersteunen rond het centrale thema ‘opgroeien zonder zorgen’. De geselecteerde projecten houden verband met vier domeinen: thuis, onderwijs, vrije tijd en online. Zo wil bijvoorbeeld het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper de band herstellen tussen kinderen en hun opgenomen ouders met leuke activiteiten zoals games, circusoefeningen en improvisatietheater. Met het project “Wij dansen” hoopt de vereniging Studio Van Os dan weer danslessen aan te bieden aan kinderen met een autismespectrumstoornis en kinderen met het syndroom van Down. En ook voor jongeren in een gesloten instelling zal De Warmste Week massaal vlammen. Zo wil Bednet hun onderwijskansen versterken met een speciale vorm van afstandsonderwijs.

De volledige lijst met geselecteerde projecten is terug te vinden op de website van de Koning Boudewijnstichting. Het DWW-fonds bij de Koning Boudewijnstichting steunt de projecten financieel.