Doe-tips

JEF festival

JEF festival gaat online een hele maand lang, met meer dan 45 films, nieuwe games, masterclasses. Plan je agenda vol van 6 t.e.m. 28 februari.
JEF festival

JEF festival, hét festival voor jeugdfilm en audiovisueel experiment, gaat door online een hele maand lang. Je geniet er van de nieuwste films, masterclasses, games en andere exclusieve events voor en door kinderen en jongeren.

De meters, Ketnet-wrapster Gloria en haar mama, actrice Machteld Timmermans openen het festival feestelijk via een livestream op zaterdag 6 februari. Daarna kan je online meekijken naar de première van de prachtige animatiefilm Calamity (6+).

Het is meteen de aftrap voor een hele maand jeugdfilms en games. Zo ontdek je op het festivalplatform je van 6 t.e.m. 28 februari heel wat nationale én internationale jeugdfilms in première, gezellig vanuit de zetel met het gezin.

Kinderen onder 12 jaar kunnen in Antwerpen en Brugge terecht voor masterclasses, om zelf filmwijs aan de slag te gaan. Je leert alles over casting, hoe je zelf een gamecontroller maakt, je eigen filter in augmented reality creëert, ...  

Op het gratis online medialab-platform, kan je je helemaal uitleven in allerlei games. Zo vind je er de game die het JEF festival speciaal voor deze editie maakten: Ondersteboven van jou.