In de klas
Ketnet

Karrewiet zorgt voor duiding bij het WK in Qatar

Karrewiet-anker Meryem El Mandoudi volgt het WK van dichtbij op en heeft verschillende explainers gemaakt over het thema: wat voor land is Qatar? Waarom komt er zo veel kritiek op het WK in Qatar? En waarom is het WK niet in de zomer? Bekijk de video's hier, in de Ketnet-app, op VRT MAX en Ketnet.be.
Karrewiet zorgt voor duiding bij het WK in Qatar

Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet, brengt naar aanleiding van WK voetbal in Qatar duiding op kindermaat. Karrewiet-anker Meryem El Mandoudi volgt het WK van dichtbij op en heeft verschillende explainers gemaakt over het thema: wat voor land is Qatar? Waarom komt er zo veel kritiek op het WK in Qatar? En waarom is het WK niet in de zomer? Ook tijdens het WK volgt Meryem de wedstrijden en de beleving van kinderen.

Wat voor land is Qatar?

Zondag 20 november begint het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Over dat WK valt veel te vertellen, en dat heeft Meryem allemaal voor jullie uitgezocht. Beginnen doen we bij het begin: wat voor land is Qatar eigenlijk?

Waarom komt er zo veel kritiek op het WK in Qatar?

Meryem zoekt alles uit over het WK voetbal in Qatar, want daar valt véél over te vertellen. In deze video hebben we 't over de kritiek die het land krijgt. Kritiek over hoe het land omgaat met de rechten van de mensen.

Waarom is het WK niet in de zomer?

Zondag 20 november, die dag staat in de agenda als de start van het WK voetbal. Normaal gaat het WK door in de zomer, maar deze keer is dat niet zo. Waarom? Meryem heeft het voor jullie uitgezocht.

Met deze video's hopen we dat klassen aan de slag kunnen, om zo de kinderen meer duiding te bieden bij het WK, dat ongetwijfeld gaat leven onder de kinderen.